Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Búcsúztató

2008.05.15

Kép Domokos György hajóvezető emlékére

Ismét szegényebbek lettünk! Egy többgenerációs hajósdinasztia szakadt meg, a család utolsó hajósa hagyott itt bennünket. Apja, nagyapái, nagybátyja, dédapái mind-mind hajósok voltak. Ő már az anyatejjel szívta magába a víznek és a hajózásnak a szeretetét. Ügyes kezű, gondolkodó hajós lett, mindig túlzásoktól mentes. Embernek is ilyen volt: tisztességes, csendes, megfontolt. Úgy ment el közülünk ahogy élt. Csendben, viselve a betegséggel járó megpróbáltatásokat. Csendben, ahogyan Hozzá illett.

Eldobta a partikötelet, beszedte gyorsan a födélzetre, azután felugrott a kerékhez, kihajtotta, s átvágatott a Stixen. Reméljük, jó horgonyzó helyet találtál, jól tart majd a macska. Ha megtartott a partikötél is és a fara is ki van sarpámolva, ha a csaptató is elkészült a járódeszkán, üss kérlek néhány piszkét le a parton, hogy ne kelljen majd sokat bajlódnunk ha ránk kerül a sor. S mikor mindennel végeztél töltsd ki azt a finom fehéret s csendben várj ránk. Előbb-utóbb jövünk!

Addig is szervusz Gyuri bácsi. Legyen nyugalmad csendes lekötődön. A Téged tisztelő, becsülő szentimrei hajósok nevében búcsúzik egykori tanítványod. H J.

Ma, 2008. május 15-én, Lőrincz Gyula (Mugli) temetése utáni hangulatomban hasonlókat gondoltam.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.