Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megemlékezés és konferencia Erdőbényén

2008.11.09

Kép Az ünnepségsorozat Óbudán kezdődött 6-án a volt tengerészlaktanyánál lévő emléktáblánál. Folyamőrzenekar, ünnepi beszéd, koszoruzás. Utána a Zichy kastélyban kötetlen beszélgetés némi borocska mellett.

Másnap utazás Erdőbényére, ismerkedés, koszorúzás Lucich Károly emlékművénél, katonazenekar, ünnepi beszédek, koszorúzás. Átvonulás a katolikus temetőbe, koszorúzás Lucich sírjánál. A sorhajókapitány az 150-es évek elején ide lett internálva 81 éves korában. Itt hunyt el három év múlva, 1954-ben, méltatlan körülmények között.

Autóbusszal a református temetőbe Ferenczy Béla sírjához. Ő e faluban született, s hosszú szép ívü tengerészpálya után 1918 tavaszán itt is hunyt el. Kifagyva busszal vissza a szálláshelyre. Díszvacsora, beszélgetés, nótaszó.

Kép Másnap reggel kezdődött a konferencia, melynek előadói a dunai flottilla és a o-m haditengerészet érdekes témáiról tartottak előadást. Legkitűnőbb a Szent István csatahajó búvárfelmérésének, és állapotvizsgálatának vetített filmes beszámolója volt.  Este pinceszeri vacsora, s némi iszogatás a jóbarátokkal beszélgetve. Tervezgetés a jövőt illetően.

Vasárnap reggeli után mindenki haza indult. Mi útba ejtettük a Bodrog folyót, s elintegettük az ott állomásozott naszádot, majd hazatértünk.

A képeket később.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.