Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Munkáim

Cikkek

A Nautica CD, DVD

2011.01.26

A Nautica c. könyvem javított, bővített s digitálisra átdolgozott II. kiadása.

 

Az Adria M. kir. Tengerhajózási Rt. története. I. kötet

2008.06.26

Kép Tulajdonképeni első könyvem, mely az 1991-es Yacht-kiállítás kapcsán került kiadásra a győri Széchenyi István Közlekedési Főiskolán, a Hajózási Tanszéken, a Tanszéki Füzetek sorozatban. Sajnos, a tanszék megszűnésével, a folytatás kiadatlan maradt. Nehezen lelhető fel, mert mindössze 50 példány készült belőle. Nekem is csak fénymásolat jutott belőle. 76 oldal sok érdekes dokumentummal, fotóval. Lehet, egyszer még lesz belőle egész könyv, a folytatásával együtt.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Munkáim | Fényképek: Az Adria m. kir. Tengerhajózási Rt. | Hozzászólások: 3

Amerre szél visz. s hullám utat ád.

2008.04.04

KépE  könyv a magyar kultúrtörténet szinte ismeretlen fejezetéről, tengerhajózásunk hőskoráról, s a magyar társadalom alig elismert, legtöbbször kirekesztett tagjairól, a tengerészekről  szól. Azokról a hősökről, kik a magyarság számára idegennek ítélt közegben, idegen emberek között egymagukban, számukra ismeretlen eszközökön útra keltek a világ tengerein, óceánjain. Azokról a tengerészekről, kik számkivetettségükben is megbecsülést szereztek a magyarságnak, s Hazánknak.

Szerzőtársam Dr. Ákos György fizikus.

288 oldal, Ha-Jós Bt., Budapest, 2007. A4-es, kemény borítóval, több mint 300 ff és színes fotóval. Még kapható! Lássd alább!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Munkáim | Fényképek: Könyvismertetők | Hozzászólások: 1

Hajóportrék

2008.04.02

Kép Néhány gondolat a könyvről:

Leltár ez. Vagy a vád tanúsága.

Hazám,Budapest, Hungária, Duna, Tisza és a hattyú dala: Vörösmarty. Mennyi szép név - mind magyar - és mily jól ismerték őket a világ kikötőiben. A mieink voltak e hajók, de hol vannak már... Pedig nem is oly rég, még színről színre ismertük a tengert.

144 oldal, 163  zömében színes fotóval. Navigáre Press, Salgótarján.

Szerző társaim: néhai Katona Miklós és néhai Szimon Miklós.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Munkáim | Hozzászólások: 4

The Nautica

2008.04.01

Kép Kép The word chosen to be the title of this book is the well-known name of one of the institutions of the once Kingdom of Hungary, what used to function as a Naval College, later a Naval Academy. It was destined for training the upper and midle level - leading, directing and controlling - personel of the Hungarian shipping companies, of the marine administration and, as we will see, occosionally, of the Imperial and Royal Navy.

116 p, publishd by Ha-Jós BT. Budapest. 2001.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Munkáim | Hozzászólások: 1

A Nautica

2008.03.24

Kép

A főcímül választott fogalom az egykori Magyar Királyság egyik intézményének a közismert nevét takarja, mely Tengerészeti Főiskolaként, majd Tengerészeti Akadémiaként működött.  A magyar tengerhajózási vállalatoknak, a tengerészeti közigazgatásnak, és mint látni fogjuk esetenként a császári és királyi haditengerészetnek a vezetéséhez, irányításához, ellenőrzéséhez szükséges felső és középvezető rétegét volt hivatott kiképezni.

196 oldal, 1999, Ha-Jós Bt. Budapest. 70 szöveg közötti képpel, 139 arcképpel.

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Munkáim | Hozzászólások: 1